Vaarwegrouteplanner

De routeplanner vindt u hier. De routeplanner is getest met de volgende webbrowsers: Firefox, MicrosoftEdge, InternetExplorer, Chrome, Safari en Opera. Uw browser moet pop-ups toestaan voor een goed functioneren van de routeplanner.

Met behulp van deze routeplanner kunt u een beginpunt en een bestemming selecteren, de doorvaarthoogte van uw schip opgeven en het programma berekent de kortste route, geeft die weer in een kaartje. De routebeschrijving kan worden geprint en de gemaakte route is te downloaden als gpx-bestand, waarmee de route zichtbaar kan worden gemaakt in navigatiesoftware zoals OpenCPN. Daarnaast is de gemaakte route ook te downloaden als KML-bestand.

U kunt een begin- en eindpunt invoeren, uw doorvaarthoogte en aangeven of uw al dan niet over groot open water wil varen.

De gebruiker staat centraal in deze dienst. We zouden het dan ook erg op prijs stellen als er van uw kant suggesties komen. U kunt daarvoor het contactformulier gebruiken.

En, zoals met alles op deze site:

alleen voor privégebruik*, gebruik op eigen risico. De informatie waarop deze service is gebaseerd is afkomstig van openbare bronnen die we betrouwbaar achten, maar waarvan we niet kunnen garanderen dat die altijd compleet, correct of up-to-date zijn.

 

* dus downloaden, op uw eigen computersysteem installeren/gebruiken, en navigeren. En niet verhandelen, doorverkopen, verspreiden, ook niet in  of als onderdeel van andere, al dan niet door u zelf ontwikkelde producten/diensten